info

Marija Francetić, profesorica njemačkog jezika i književnosti i opće lingvistike, više od dvadeset godina vodila je Specijaliziranu školu za njemački jezik Francetić d.o.o., a sada vodi FRANCETIĆ-NJEMAČKI, obrt za poduku i ...

Profesorica Francetić je studirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i jedan semestar na Sveučilištu u Münsteru/Njemačka. Posjeduje višegodišnje radno iskustvo u nastavi njemačkog kao stranog jezika, tijekom kojeg je upoznala rad u nastavi na svim razinama učenja, kao i na ispitima za međunarodne jezične certifikate. Specijalnost joj je rad u nastavi za odrasle polaznike, osobito za studente.

Od 2011. do 2015. godine bila je stručni konzultant za udžbenik "Sicher!" izdavača Hueber iz Münchena, razine B1+, B2 i C1.

Kontinuirano radi na svom stručnom usavršavanju, a više je puta boravila i na stručnim edukacijama u inozemstvu, primjerice u Berlinu, Düsseldorfu i Münchenu, gdje je također imala prilike hospitirati na Tehničkom sveučilištu München.

U sklopu stručnog usavršavanja Goethe-Instituta u online-formatu završila je prvih 7 modula (od toga svih 6 bazičnih) stručnog usavšavanja za nastavnike njemačkog jezika "Deutsch lehren lernen" ("Učenje podučavanja njemačkog jezika").

Profesorica Francetić je certificirani ispitivač za međunarodno priznate jezične certifikate Goethe-Instituta - razine od A1 do C2, te vanjski suradnik Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.