o školi

Specijalizirana škola za njemački jezik FRANCETIĆ d.o.o postoji od rujna 1996. godine. Školu vodi Marija Francetić, profesorica njemačkog jezika i književnosti i opće lingvistike.

Profesorica Francetić je studirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i jedan semestar na Sveučilištu u Münsteru/Njemačka. Posjeduje višegodišnje radno iskustvo u nastavi njemačkog kao stranog jezika, tijekom kojeg je upoznala rad u nastavi na svim razinama učenja, kao i na ispitima za međunarodne jezične certifikate.

Od 2011. do 2015. godine bila je stručni konzultant za udžbenik "Sicher!" izdavača Hueber iz Münchena, razine B1+, B2 i C1.

Permanentno radi na svom stručnom usavršavanju, a više je puta boravila i na stručnim edukacijama u inozemstvu. Specijalnost joj je rad u nastavi za odrasle polaznike, osobito za studente.

Nedavno je sudjelovala na stručnom seminaru u Münchenu, koji je bio posvećen upravo toj temi, te je imala prilike hospitirati na Tehničkom sveučilištu u Münchenu.

Profesorica Francetić je certificirani ispitivač za međunarodno priznate jezične certifikate Goethe-Instituta - razine A1, A2, B1, B2, C1 i C2, te vanjski suradnik Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.